Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A törött cserép

2010.11.20

 

Kínában egy vízhordozónak  volt két nagy cserépedénye. Annak a  botnak egy-egy végén lógtak, amit a nyakában hordott. Az egyik edényen volt egy repedés,míg a másik tökéletes volt és mindig egy teljes adag vizet szállított.

 
Két teljes évig ez így ment, minden nap - a vízhordozó már csak másfél edény vizet szállított vissza a házba. 
 
Természetesen a tökéletes edény büszke volt a teljesítményére, hisz tökéletesen csinálta.  De a szegény törött cserép szégyellte a tökéletlenségét, és nyomorultnak érezte magát, hogy csak feleannyit tudott teljesíteni.
 
A két év keserűség után, egyik nap megszólította a vízhordozót a pataknál. – Szégyellem magam, mert a víz szivárog egész úton hazafelé.
 
A vízhordozó így válaszolt a cserépnek:

- Észrevetted, hogy virágok az ösvényen csak a te oldaladon  teremnek,s nem a másik cserép oldalán? Ez azért van így,mert én mindig tudtam a hibádról, és virágmagot szórtam az ösvénynek erre az oldalára.  Minden nap te locsoltad őket, amíg visszasétáltunk. Két éve leszedem ezeket a gyönyörű virágokat, hogy az asztalt díszítsem velük.  Ha nem lennél olyan, amilyen vagy, akkor ez a gyönyörűség nem  ragyogná be a házamat.

Tanulság:

Mindannyiunknak   megvan a saját   különleges hibája. Mi mindannyian  törött cserépedények vagyunk.
De ezek a törések és hibák - amik mindannyiunkban megvannak -   teszik az életünket olyan nagyon érdekessé és értékessé.

Csak el kell fogadnunk mindenkit olyannak, amilyen, s a jót meglátni  másokban.
 

A legjobbakat kívánom az összes törött cserép barátomnak!
 
 

 
Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 161086
Hónap: 1690
Nap: 56