Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézetek időskor, tapasztalat

2010.11.20

47810208170600.jpg 

Azt mondják, a földi boldogsághoz a következők kellenek: legyen kit szeretnünk, legyen mit csinálnunk és legyen miben reménykednünk.
(Tom Bodett)
 
Az idősek zöme tudja,milyen fiatalnak és tudatlannak lenni.De nincs olyan fiatal,aki tudná,milyen öregnek és bölcsnek lenni.
/Sir Harold Macmillan/
 
 
A világot könnyebb irányítani, mint az emberi szívet. Aki pedig szívét képes megtölteni szeretettel, a legtöbbet tette a világért, amit ember tehet.
/Tatiosz/
 
"A fiatalság nem életkor, inkább lelkiállapot: akaraterő, képzelőerő, heves érzelmek, a bátorság uralma a gyávaság fölött, amikor a kalandvágy legyőzi a kényelemszeretetet. Attól még nem öreg valaki, hogy megélt valahány évet. Öregedni annyi, mint lemondani az álmainkról. Az évek ráncossá teszik a bőrt, a lelkesedés hiánya pedig a lelket. "
/ Radha Soami /
 
Legyen szíved, mely sosem válik kővé, legyen kedved, mely sosem gyullad haragra, és legyen érintésed, mely sosem bántalmaz.
/Charles Dickens/
 
Mindjárt születésünk pillanatában szüleink jóságára, gondoskodására szorulunk. Később, amikor betegségek gyötörnek minket és megöregszünk, megint mások gondoskodására és jóságára leszünk utalva. Mivel életünk kezdetén és végén mások törődnek velünk, hogyan tudnánk mi életünk derekán nem törődni másokkal?
(Tendzin Gjaco)
 
 

 
Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 161087
Hónap: 1691
Nap: 56